Rioolstankdetectie met rook

Heeft u last van rioolstank in huis? Een ROOKINSPECTIE biedt hierbij uitkomst!

Door middel van een rookmachine wordt het rioolstelsel gevuld met rook. In principe is het rioolstelsel een gesloten systeem dat rechtstreeks op het gemeenteriool is aangesloten, alleen de ontluchting is een open verbinding. Op deze manier zijn stankproblemen op te sporen door simpelweg te kijken waar er rook tevoorschijn komt. Op de plekken waar de rook tevoorschijn komt kunnen dus ook onaangename geurtjes uit het rioolstelsel uw pand binnen komen. Nadat de locatie van de oorzaak opgespoord is kunnen maatregelen genomen worden om de stankproblemen op te lossen.

Rookinspectie is ook te gebruiken bij het opsporen van ontluchtingen, controleren op lekdichtheid van rookkanalen en testen op aanwezigheid van rattenholen e.d.

Gescheiden systemen vuil-en schoonwater kunnen gecontroleerd worden of dat ze ook daadwerkelijk goed zijn aangesloten. De  rookmachine word door middel van een slang aangesloten op het riool. Lucht en rookmassa zijn in te stellen. De rookvloeistof zorgt voor een intensieve dichte rookmassa die milieuvriendelijk is (onderzocht door Tüv Umweltmesstechnik Gmbh). Rookinspectie maakt het mogelijk om op een snelle en praktische manier stankproblemen op te sporen.